A holnap

Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia

Az elmúlt évtized bővelkedett időjárási szélsőségekben. Egyre gyakrabban találkozhatunk súlyos aszályokkal és pusztító árvízzel pár hónap leforgása alatt.

Az időjárás megváltozása visszafordíthatatlan hatással lehet a közvetlen környezetünkre, az élővilágra és a saját egészségünkre is. A biológiai sokféleség csökkenése, áradások és aszályok súlyosbodása, termőföld pusztulása, a vizek és a levegő szennyeződése az éghajlatváltozás következménye lehet.Vajon megállítható ez a folyamat? Fel tudunk készülni ezekre a változásokra? Tudunk majd alkalmazkodni? Magyarország a klímaváltozás hatásának a nemzetközi átlagnál jobban kitett ország. A globális felmelegedésnél nagyobb mértékű hőmérséklet-emelkedés várható. Különösen fontos, hogy megfelelő válaszalternatívákkal, programokkal rendelkezzük a további klímaváltozás mérséklését lehetővé tevő kibocsátás-csökkentsére ILLETVE az éghajlatváltozással bekövetkező változásokhoz való alkalmazkodás területén. Az éghajlatváltozás egyike azoknak a környezeti, társadalmi-gazdasági problémáknak, melyek a természeti erőforrások készleteit és minőségét veszélyeztetik.Gazdag vízkészleteink, termőföldjeink, erdeink, változatos élővilágunk megóvása közös érdekünk. A fenntarthatóság az éghajlatváltozás nem csupán környeztvédelmi tevékenységet jelent, hanem a természeti erőforrásokkal való felelős gazdálokodást. Annak érdekében, hogy a saját magunk és társadalmunk megélhetését hosszútávon is biztosítsuk. Minden ország közös érdeke az éghajlatra tett emberi hatások csökkentése, ezzel minimalizálva a szélsőséges időjárás káros következményeit.

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2016 gogogo.hu © Minden jog fenntartva.

Fel