Tömegközlekedés

Metrót építenének Dubrovnikban

Mintegy 100 millió eurós költséggel épülhetne metró Dubrovnikban a város most véglegesített közlekedési tanulmányában megfogalmazott javaslat szerint.

Metrót építenének Dubrovnikban

    Split/Budapest, 2012. június 10., vasárnap (MTI) –

Mintegy 100 millió eurós költséggel épülhetne metró Dubrovnikban a város most véglegesített közlekedési tanulmányában megfogalmazott javaslat szerint – közölte a Slobodna Dalmacija napilap.

    A Splitben megjelenő újság beszámolt arról, hogy a zágrábi egyetem építőmérnöki karának szakértői által készített tanulmány szerint 5,5 kilométer hosszú metrót építhetnének Gruz városrész kikötőjétől az óvárost érintve a Viktorija negyedig. Andro Vlahusic polgármester a tervek bemutatásakor azt mondta: ezzel a költséghatékony megoldással jelentősen csökkenteni lehetne a történelmi város forgalmi leterheltségét.
    A tanulmány készítői szerint mintegy 100 millió eurós költséggel lehetne megépíteni a metrót, de ez jelentős megtakarítással járna Dubrovnik számára a felgyorsuló közlekedés és a kisebb felszíni járműforgalom révén.
    A polgármester úgy véli, a projektet akkor lehet megvalósítani, ha a városba érkező vendégek napi költése eléri a fejenkénti 22 eurót, amiből évente mintegy 60 millió euró bevétel folyna be. Ez az összeg lehetővé tenné a metró néhány éven belüli megépítését, az adriai város pedig közlekedési dugók nélkül tudna fogadni évente 3-4 millió látogatót.
MTI 2012. június 10., vasárnap 10:47

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2016 gogogo.hu © Minden jog fenntartva.

Fel