Mentők

Magyar motorosok balesete

Magyar motorosok balesete – Meghalt a lengyelországi magyar motorosbaleset harmadik áldozata

Lengyelország-Magyarország-baleset-közlekedés
Magyar motorosok balesete – Meghalt a lengyelországi magyar motorosbaleset harmadik áldozata

Bata Alexandra, az MTI tudósítója jelenti:
        Varsó, 2012. május 28., hétfő (MTI) – Meghalt a vasárnap délután történt lengyelországi magyar motorosbaleset harmadik áldozata – értesítette hétfőn Mariusz Ciarka, a kis-lengyelországi vajdasági rendőrség szóvivője az MTI-t.

 

 

 

 

 

 

FOTÓ: (MTI/EPA/Grzegorz Momot)

    A Krakkó-Zakopane útvonalon fekvő Lubien település határában a szabályosan közlekedő tíz fős magyar motoros csoporttal frontálisan ütközött egy brit rendszámú, jobbkormányos Volkswagen Polo, amely ismeretlen okokból futott át a szemközti sávba. Az egymás mögött haladó, Szlovákiába tartó magyar csoport első járművének sofőrje, egy 44 éves férfi és utasa, egy 40 éves nő – egy házaspár –  a helyszínen életét vesztette, a harmadik áldozat, egy 58 éves férfi hajnalban a kórházban halt meg.
    A kórházba kerültek közül már két személyt hazaengedtek, az utolsó magyar sérültet – egy 58 éves nőt – Nowy Targban ápolják.
    A gázoló személygépkocsi 58 éves sofőrjét a hatóságok őrizetbe vették. A lengyel férfi a brit lakcímmel rendelkezik.
A Krakkóba tartó személygépkocsival egy lengyel család utazott, közülük két 80 év feletti utas ugyancsak sérüléseket szenvedett.
    A varsói magyar konzul az MTI-nek elmondta, hogy a baleset első két áldozatát még nem sikerült azonosítani. A motoros csoport tagjaitól megtudta, hogy az interneten szervezték a kirándulást, így nem mindenki ismerte a házaspárt, amely előző nap csatlakozott hozzájuk.
    A mentőakciót vezető tűzoltóság szerint a balesetben három motor felborult, közülük kettő erősen megrongálódott. A halálos áldozatok a motoros csoport legelején haladtak. A két utolsó motorkerékpárnak sikerült időben fékeznie, így a velük közlekedő négy személy épségben úszta meg a balesetet.

hba \ kpl

MTI 2012. május 28., hétfő 9:34

Fel