Hadászat levegőben

Légiparádé június 7-én

A Magyar Honvédség egyik harci helikopterének közreműködésével zajlott szerda délelőtt a Die Hard – Drágább, mint az életed című amerikai szuperprodukció forgatása a fővárosban

Magyar harci helikopter részvételével forgatták szerdán a Die Hard 5 amerikai akciófilmet

     Budapest/Szolnok, 2012. június 6., szerda (MTI) –

A Magyar Honvédség egyik harci helikopterének közreműködésével zajlott szerda délelőtt a Die Hard – Drágább, mint az életed című amerikai szuperprodukció forgatása a fővárosban; a gép pilótája szerint a kijelölt feladat nem jelentett számára komolyabb kihívást egy augusztus 20-i légi parádénál.   

Az orosz gyártmányú -es katonai helikoptert Simon Péter, a Magyar Honvédség 36 esztendős pilótája vezette, aki eddig körülbelül 1600 órát repült, immár 17 esztendeje oktató-berepülő pilóta. Jelenleg őrnagyi rangban szolgál az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison, ahol az alakulat repülőműveleti főnöke.
    A szolnoki helikopterbázison a légi jármű utolsó, kedd délutáni átvizsgálása és próbarepülése során a pilóta az MTI-nek azt mondta, hogy teendője “budaörsi felszállással egy gyakorlórepülés végrehajtása”. A feladat egyetlen specialitása maga az útvonal, amelyet a Rákóczi híd és a Lánchíd között, 150 méteres terepszinti magasságban, a Duna medervonalában jelöltek ki számára. Ez nem sokkal tér el a megszokott augusztus 20-i budapesti légi parádék útvonalától, ezért ebből a szempontból sem jelent komoly kihívást – mondta az őrnagy.
    A Die Hard-sorozat ötödik darabját áprilisban kezdték forgatni Magyarországon, ahol 86 napon át, több helyszínen zajlanak a produkció munkálatai. A Die Hard – Drágább, mint az életed főként Oroszországban játszódik, ahova a Bruce Willis alakította John McClane azért utazik, hogy kiszabadítsa fiát, akit Jai Courtney játszik.

Fel