Busz

Lefagyott a BKV?

Hideg idő – BKV szerint nem kiugró a meghibásodott járművek száma

Hideg idő – BKV: nem kiugró a meghibásodott járművek száma

Budapest, 2012. január 31., kedd (MTI) –

A BKV szerint nem kiugró a kedden meghibásodott járművek száma, s a leállások nem a hideg időjárás, hanem különböző műszaki okok miatt következtek be.

A társaság ezt arra reagálva közölte, hogy Nemes Gábor, a Közlekedési Érdekvédelmi Körök Szövetségének (KEKSZ) alelnöke az MTI-nek azt mondta: több BKV-busz hibásodott meg kedden a hétfői naphoz képest, ennek oka a hideg időjárás és a járművek magas átlagéletkora.
Nemes Gábor hozzátette, a kora délelőtti adatok szerint 240 meghibásodást rögzítettek, ebből 80 esetben nem tudták a helyszínen megjavítani a buszt, a garázsba kellett azt vontatni. Hangsúlyozta: ez a szám jelentős, a napi kocsikiadás több mint 15 százaléka, ezért a menetrendben is nagyobb követési időkkel kell számolni.
A BKV kedd délután az MTI megkeresésére azt közölte, hogy információik szerint mindössze hét autóbusz és egy trolibusz nem állt forgalomba reggel 8 óráig, ami önmagában nem tekinthető kiugró adatnak, sőt a téli időben megszokottnál jobbnak mondható.     A társaság hangsúlyozta: a “kocsiállások” nem a hideg időjárás miatt következtek be, hanem különböző műszaki okok miatt, a mérték pedig nem tér el az elmúlt években a téli időszakban megszokottól.     A vonalműszaki létszám megerősítésén kívül rendkívüli intézkedésre a BKV szerint nincs szükség. Mint hozzátették, a szakemberek a külső hőmérséklet függvényében végzik el a speciális téli műveleteket, így a fagyálló folyadék fagytűrő képességének a beállítását, a légrendszeri fagymentesítő bejuttatását.

btiv \ bám

MTI 2012. január 31., kedd 18:46

 

Hideg idő – Több BKV-busz hibásodik meg a hideg időjárás miatt

Budapest, 2012. január 31., kedd (MTI) – Több BKV-busz hibásodott meg eddig a hétfői naphoz képest, ennek oka a hideg időjárás és a járművek magas átlagéletkora – mondta Nemes Gábor, a Közlekedési Érdekvédelmi Körök Szövetségének (KEKSZ) alelnöke az MTI-nek.

A kedd kora délelőtti adatok szerint eddig 240 meghibásodást rögzítettek, ebből 80 esetben nem tudták a helyszínen megjavítani a buszt, a garázsba kellett vontatni a járműveket. Hétfőn ugyanezt a számot csak délutánra érték el, ebben nagy szerepe van annak, hogy a buszok átlagosan 17 évesek, és a hideg időjárás is problémákat okoz – közölte Nemes Gábor.
Hangsúlyozta: ez a szám jelentős, a napi kocsikiadás több mint 15 százaléka, ezért a menetrendben is nagyobb követési időkkel kell számolni. Hozzátette, hogy a hétfő hajnali üzemkezdetkor nyolcvan buszt késve, 10-15-öt pedig egyáltalán nem tudtak kiadni. Ezek a számok az egyre hidegebb időjárás miatt várhatóan növekedni fognak.

btiv \ bhi

MTI 2012. január 31., kedd 11:54

Fel