Vonat

Hideg idő – A MÁV-csoport felkészült

Hideg idő – A MÁV-csoport felkészült a téli zord időjárásra

Hideg idő – A MÁV-csoport felkészült a téli zord időjárásra

Budapest, 2012. január 31., kedd (MTI) – A MÁV-csoport felkészült a téli zord időjárásra a fennakadások elkerülése, a vasúti pálya szabadon tartása érdekében – közölte Szarka László, a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatója az MTI érdeklődésére kedden.

Tájékoztatása szerint kiemelten figyelik a vonatok fűtési és világítási berendezéseinek működőképességét, az ablakok zárhatóságát, hogy a hideg időjárás ne okozzon problémát a személyszállító szerelvényeken. A kiindulási állomáson a vonatokat – az időjárástól függően – akár 120-180 perces előfűtés után indítják.
Szarka László elmondta: a vonatokat elektromos energiával fűtik, az újabb típusú kocsikban lehetőség van a hőmérséklet szabályozására is, amelyet kizárólag a vonatkísérő személyzet végezhet. Azt tanácsolják az utasoknak, ha nem érzik megfelelőnek egy kocsi belső hőmérsékletét, forduljanak a jegyvizsgálóhoz, aki a lehetőségeihez mérten intézkedik a komfortos utazás érdekében.
A MÁV munkatársai még a téli időjárás beállta előtt elvégezték a pálya menti váltóállító művek alépítményeinek a tisztítását, ellenőrizték a hidraulikus és a villamos váltók állítóműveit. Felmérték a hóakadályok elhárításához szükséges szerszámok, eszközök, készletek állapotát és a rendelkezésre álló mennyiséget – mutatott rá a kommunikációs igazgató.
Kifejtette: a vasúttársaság szakemberei átvizsgálták a hófúvás által veszélyeztetett szakaszokon a hordozható hófogó táblákat, az esetleges hiányosságokat pótolták, és a táblákat a rendeltetésszerű helyükre szállították, hogy azokat azonnal használni lehessen szükség esetén.
A kijelölt állomásokon a váltók fagymentesítéséhez szükséges anyagok, valamint az azok felhordásához szükséges eszközök rendelkezésre állnak, folyamatosan ellenőrzik a hálózaton található 1.450 villamos és 131 gázüzemű váltófűtő-berendezést, a központi állítású váltókat. Ha az időjárási helyzet azt megkívánja, hálózati szintű téli forgalmi ügyeleti beosztás lép életbe, és ha kell, 830 fő külső munkaerő bevonására van lehetőség – tájékoztatott a kommunikációs igazgató.
A MÁV a hidegre fordult időjárást folyamatosan figyelemmel kíséri, a pályavasút munkatársai felvették a kapcsolatot a külső kivitelezőkkel, továbbá a hibamentes működés érdekében a váltófűtőket soron kívül ismételten ellenőrizték. A felsővezeték-rendszer hosszláncainak és feszítőinek soron kívüli felülvizsgálatát és szükség szerinti újraszabályozását végzik a kollégák, hogy minimalizálják a rendkívüli hideg miatti felsővezeték-szakadásokat – közölte Szarka László, a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatója.

gpe \ bám

MTI 2012. január 31., kedd 16:46

 

FOTÓ: mav-start.hu

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2016 gogogo.hu © Minden jog fenntartva.

Fel