A holnap

Hányan vagyunk?

A nemzet sorsa nemcsak a természeti erőforrás fenntartható használatán alapul, hanem a jövő generációját sok más veszély is fenyegetheti, köztük a gazdasági, társadalmi tőke felélése, a nemzet demográfiai önfelszámolása.

Tavaly 90 300 kisbaba született, 129 500-an haltak meg, és 2011-ben 38 400 művi terhességmegszakítást végeztek. A család, a gyermek vállalása érték. Azonban a mai társadalomban a pénz, a siker, az anyagi értékek megteremtése sokkal fontosabb, mint a gyermekvállalás – legyen szó férfiről, vagy nőről. A Carpe diem – Élj a mának felfogása, életmódja nem gondol a jövő nemzedékekre, csak az ego, a saját szükségletek kielégítésére. Ha ez így megy tovább, menthetetlenül elfogyunk, illetve az elöregedés miatt összeomlik a társadalom. A gyermek közjó, a jövőbe való beruházás, a szülők időskori biztonsága. Jelenleg azonban az ország minden tizedik lakosa 70 éves vagy idősebb. Magyaroszágon az 1980-as népszámláláskor volt a népesség a csúcson. Magyarországon is sokkal nagyobb mértékben csökkent volna a lakosság, ha nem lenne pozitív a bevándorlási mérlegünk. Sokan nem vállalnak gyereket, mert küldföldön akarnak pár évet dolgozni. Az értékrend átalakulása zajlik, egyfajta értékvesztés valósul meg, a hagyományos család visszaszorul és a házasodási és gyermekvállalási kedv egyre inkább elillan, vagy jobb esetben későbbre tolódik. A nemzet sorsa nemcsak a természeti erőforrás fenntartható használatán alapul, hanem a jövő generációját sok más veszély is fenyegetheti, köztük a gazdasági, társadalmi tőke felélése, a nemzet demográfiai önfelszámolása.

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2016 gogogo.hu © Minden jog fenntartva.

Fel