Katasztrófavédelem

15perc alatt a tűzesetnél

Az egységes katasztrófavédelem január 1-jei megalakulásával az eddigi 30-35 perc helyett 15 percen belül a tűzeset helyszínére érhetnek a tűzoltók Tolna megye egyes településein

Szekszárd, 2012. január 6., péntek (MTI) –

Az egységes katasztrófavédelem január 1-jei megalakulásával az eddigi 30-35 perc helyett 15 percen belül a tűzeset helyszínére érhetnek a tűzoltók Tolna megye egyes településein – mondta a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója az MTI-nek.

Az átszervezéssel Tamásiban, Gyönkön és Bonyhádon tűzoltóőrsöket hoznak létre, ezeken folyamatosan négy tűzoltó lesz szolgálatban – mondta Mácsai Antal.
Mindhárom helyszínen átalakításokat kell végezni a laktanyákon, mintegy 80 millió forintos költséggel. Az őrsök a munka befejeztével, még ebben az évben megkezdik működésüket – tette hozzá.
Szekszárdon, Pakson és Dombóváron a katasztrófavédelmi kirendeltségeknek alárendelt hivatásos, Bátaszéken, Tolnán és Tamásiban pedig önkormányzati tűzoltóság is működik majd.
Az őrsöktől azt várják, hogy jelentősen csökken a tűzoltók riasztásától a kiérkezésükig eltelő idő. Jelenleg Tolna megyében a Hegyhát és a Völgység településein előfordul, hogy fél óránál hosszabb ideig tart a tűzoltók vonulása. Ha a tűzoltók harminc percen belül nem érnek a helyszínre, már csak utómunkálatokat tudnak végezni, azt tudják megakadályozni, hogy a tűz átterjedjen a közeli épületekre – mondta a katasztrófavédelmi igazgató.

 

 

 

 

 

Fotó: szekszardtuzoltosag.hu

btf \ blz

MTI 2012. január 6., péntek 5:35

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2016 gogogo.hu © Minden jog fenntartva.

Fel