Katasztrófavédelem

15perc alatt a tűzesetnél

Az egységes katasztrófavédelem január 1-jei megalakulásával az eddigi 30-35 perc helyett 15 percen belül a tűzeset helyszínére érhetnek a tűzoltók Tolna megye egyes településein

Szekszárd, 2012. január 6., péntek (MTI) –

Az egységes katasztrófavédelem január 1-jei megalakulásával az eddigi 30-35 perc helyett 15 percen belül a tűzeset helyszínére érhetnek a tűzoltók Tolna megye egyes településein – mondta a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója az MTI-nek.

Az átszervezéssel Tamásiban, Gyönkön és Bonyhádon tűzoltóőrsöket hoznak létre, ezeken folyamatosan négy tűzoltó lesz szolgálatban – mondta Mácsai Antal.
Mindhárom helyszínen átalakításokat kell végezni a laktanyákon, mintegy 80 millió forintos költséggel. Az őrsök a munka befejeztével, még ebben az évben megkezdik működésüket – tette hozzá.
Szekszárdon, Pakson és Dombóváron a katasztrófavédelmi kirendeltségeknek alárendelt hivatásos, Bátaszéken, Tolnán és Tamásiban pedig önkormányzati tűzoltóság is működik majd.
Az őrsöktől azt várják, hogy jelentősen csökken a tűzoltók riasztásától a kiérkezésükig eltelő idő. Jelenleg Tolna megyében a Hegyhát és a Völgység településein előfordul, hogy fél óránál hosszabb ideig tart a tűzoltók vonulása. Ha a tűzoltók harminc percen belül nem érnek a helyszínre, már csak utómunkálatokat tudnak végezni, azt tudják megakadályozni, hogy a tűz átterjedjen a közeli épületekre – mondta a katasztrófavédelmi igazgató.

 

 

 

 

 

Fotó: szekszardtuzoltosag.hu

btf \ blz

MTI 2012. január 6., péntek 5:35

Fel