Hajó (vízen)

Gyerekek barátkozhatnak meg a vitorlázással

Vitorlásiskolák népszerűsítik a sportot

Budapest, 2018. június 5. – A vitorlázást és a sportolni vágyó gyerekeket összekötő GO BOATING nap 2018-ban is folytatódik: az esemény idén június 7-én lesz. Ezen a napon országszerte 20 helyen próbálhatják ki a fiatalok a vitorlázást – közölte az eseményt évek óta szervező Magyar Vitorlás Szövetség (MVSz). A GO BOATING nap egyike azoknak a kezdeményezéseknek, amelynek célja, hogy minél több fiatal ismerje meg a vitorlázást.

 

Folytatódik a vitorlázást az iskoláskorú gyermekekkel, szervezett körülmények között megismertető, többéves múltra visszatekintő GO BOATING nap. A Magyar Vitorlás Szövetség által szervezett és az Emberi Erőforrás Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága és a Magyar Olimpiai Bizottság támogatásával megvalósuló eseményre 2018-ban június 7-én, csütörtökön kerül sor.

„Ezen a napon a Magyar Vitorlás Szövetség Vitorlás Suli Programjához csatlakozott vitorlásiskolák, valamint az utánpótlás-nevelő egyesületek a környék iskoláiból meghívják a vitorlázás iránt érdeklődő 9-18 éves fiúkat és lányokat, hogy bemutassák nekik sportágat” – mondta Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára.

A Go Boating nap keretében, az egész országban összesen 20 vitorlás klubban ismerkedhetnek meg a diákok a vitorlázással, a hajókkal és a kikötői hangulattal vitorlázó élsportolók és olimpikonok vezetésével. A Balaton mellett a Budapesten a Kopaszi-gáton, illetve a Velencei-tónál, a Fertő tónál, az Orfűi-tónál és a Tisza-tónál is várják a Go Boating házigazdák a gyerekeket.

Sikerprogram

A kezdeményezés sikerét mutatja, hogy 2017-ben már 18 vitorlásklub szervezésében, összesen 38 oktatási intézmény 1629 tanulója vett részt a GO BOATING napon. Az idén a Magyar Vitorlás Szövetség és az érintett vitorlásiskolák még nagyobb érdeklődésre számítanak.

Ennek érdekében a Vitorlás Suli Programot támogató Decathlon sportáruház-lánc budaörsi, székesfehérvári és veszprémi egységében az érdeklődők már májusban megismerkedhettek a fiatal vitorlázók által használt hajókkal és a sporttal egy roadshow keretében.

Utánpótlás a főszerepben

Holczhauser András azt is elmondta, hogy az GO BOATING nap egy kaput jelent ahhoz, hogy a gyerekek megkedvelhessék a vitorlázást.

Az MVSz emellett komoly erőforrásokat fordít a megfelelő utánpótlás-nevelésre és -képzésre. Az utóbbi években komoly sikerekről lehet beszámolni a főtitkár szerint. Az ifjúsági vitorlásversenyzők létszáma tavaly már megközelítette az 500 főt, ami látványos emelkedést jelent 2013-hoz képest, akkor ugyanis 280-an voltak. Az utánpótlás-nevelés egyik alappillére a Magyar Vitorlás Szövetség által működtetett Vitorlás Suli Program, amely a színvonalas hazai képzési helyeket fogja össze. A programban szereplő képzési helyek a Magyar Vitorlás Szövetség minőségbiztosítási rendszere alapján működnek, ez garantálja a szakmai színvonalat.

A Vitorlás Suli Programot a globális vitorlásszervezettel, a World Sailinggel együttműködésben indította el még 2013-ban a szövetség. A program célja a fiatal tehetségek felkutatása és a versenysportba történő bevezetése. A kezdeményezés nem csak az élsportra fókuszál, hanem a szabadidős vitorlázásra is, ennek keretében a vitorlázás mint sportág népszerűsítése is kiemelt cél.

Holczhauser András, az MVSz főtitkára közölte, hogy a program azért is kiemelten fontos, mert az olyan technikai sportágak esetében, mint a vitorlázás az edzők képzése során sajnos kevés a gyakorlati órakeret, sok esetben problémát okoz, hogy az elméleti oktatási módszereket nem lehet hatékonyan a gyakorlatba átültetni. A legfontosabb, hogy a programban szereplő iskolák nemzetközi szinten is elismertté válhatnak és a gyakorlatban is helytálló módszerekkel oktassák, képezzék az edzőket és a fiatal sportolókat.

 

A 2018. június 7-i GO BOATING napon az alábbi Vitorlás Sulik és képzőhelyek várják az érdeklődő fiatalokat:

 • BMVI 8647 Balatonmáriafürdő, Kikötő
 • Balaton Center 8175 Balatonfűzfő, Kikötő u. 3.
 • Edu-Sail Kft. 8646 Balatonfenyves, Mária u.1.
 • Hajógyár 8230 Balatonfüred, Tihanyi műút 1.
 • Katamarán Suli 8230 Balatonfüred, Zákonyi F. u. 2.
 • Litkey Farkas Vitorlásiskola 8172 Balatonkenese, Kenese Marina Port
 • Optisul Vitorlásiskola (Keszthelyi Yacht Club) 8360 Keszthely, Csárda u.13.
 • ÖPI Vitorlástábor 2484 Gárdony-Agárd, Tópart u. 17.
 • Ponton 2484 Gárdony-Agárd, Tópart u. 17.
 • Pöff LÁ Balatonudvari-Fövenyes BAHART kikötő
 • Procelero 8229 Csopak, Örkény sétány 460/2
 • THE 8237 Tihany Kenderföld u. 19.
 • Vagabund 8640 Fonyód, Vízisport központ
 • VGYE 1117 Budapest, Kopaszi gát
 • YKA 2484 Agárd, Tópart u. 7.
 • TVSK 8226 Alsóörs, Vasút u. 15.
 • VVSI 2484 Gárdony-Agárd, Tópart u. 17.
 • Orfű 7677 Orfű, Dollár u. 12.
 • Fertő tavi Vitorlás Szövetség Vízi Sporttelepe, Fertő tó
 • Tiszató Sail Élményfalu 3386 Sarud, Kalandpart, Öko port

 

SAJTÓINFORMÁCIÓ:

Ha részt kíván venni a GO BOATING napon, kérjük, hogy a media@hunsail.hu e-mail címen jelezze!

 

Forrás: hunsail.hu

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2016 gogogo.hu © Minden jog fenntartva.

Fel