A te kamerád

Díszlet egy csodálatos nyaraláshoz (2016)

Dubrovnik, a mai filmrajongók szemében “Királyvárként” lehet ismerős. A város eredete viszont sokkal régebbre datálható, mint ahogy a 2011-től kezdődő filmforgatások ismertté tették.

Walking on a Wall – Dubrovnik (2016)

©GoGoGo.hu/Farkas Attila

Dubrovnik, a mai filmrajongók szemében “Királyvárként” lehet ismerős. A város eredete viszont sokkal régebbre datálható, mint ahogy a 2011-től kezdődő filmforgatások ismertté tették. A 15-16. században 40000-re tehető lakosságával, ha nem is a “7 Királyság”, de Európa legnagyobb városai közé tartozott.  I. Lajos magyar király 1358-ban megszerezte Velencétől és egészen 1526-ig a Magyar korona tulajdona volt, akkor még Raguza néven.

Jelentős magyar emlék, hogy a város kolostoraiban őrzik Szent István király állkapcsát és koponyadarabját, illetve Szent László jobbját.

A város földrajzi adottságai a számítógépes fantáziavilág nélkül is hihetetlen építészeti remekműveket nyújtanak az idelátogató milliónyi túristának évről évre. Talán az egyik legérdekesebb séta a várfalon tehető meg. Utunkat jobbról folyamatosan a Dalmát tenger, míg a város felől a sok tízezernyi turista áradata kíséri.

©GoGoGo.hu/Farkas Attila

 

 

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2016 gogogo.hu © Minden jog fenntartva.

Fel