Biztonság

Buszbaleset Törökországban

Balesetet szenvedett csütörtökön egy magyar turistabusz Törökországban, egy török állampolgár súlyosan, 17 magyar turista pedig könnyebben megsérült.

Török buszbaleset – Balesetet szenvedett egy magyar turistabusz Törökországban

    Isztambul/Budapest, 2012. május 31., csütörtök (MTI) – Balesetet szenvedett csütörtökön egy magyar turistabusz Törökországban, egy török állampolgár súlyosan, 17 magyar turista pedig könnyebben megsérült.

    Mint Kiss Gábor isztambuli főkonzul az MTI-t telefonon tájékoztatta, a Haris Travel magyar utazási iroda 34 embert szállító autóbusza a délnyugat-törökországi Bodrum közelében összeütközött egy török személygépkocsival. A buszon 30 magyar turista és 4 főnyi török kiszolgáló személyzet utazott. A balesetet a török gépkocsi okozta, amely a busz oldalának ütközött. Mint mondta, a busz nem borult fel.
    A balesetnek a magyar utasok közül 17 könnyebb sérültje van, őket egy Bodrum melletti modern kórházban látják el. Az egyetlen súlyos sérült török állampolgár, a török gépkocsiban ült, őt egy izmíri kórházba szállították.
    A főkonzul tájékoztatása szerint a Haris Travel felvette a kapcsolatot a biztosítóval. Az isztambuli főkonzulátus folyamatos kapcsolatban áll a kórházzal, ahol a magyar sérülteket ápolják, illetve a magyar utazásszervezővel. Szükség esetén a konzulátus munkatársai a helyszínre utaznak.

kkp \ ktl

MTI 2012. május 31., csütörtök 19:24

FRISSÍTETT (Új: részletek a sérültekről)

Török buszbaleset – tíz magyart már kiengedtek a kórházból –

    Isztambul/Budapest, 2012. május 31., csütörtök (MTI) – Tíz embert már kiengedtek a kórházból a magyarokat szállító turistabusz csütörtöki törökországi balesetében könnyebben megsérült 17 magyar turista közül.  A többi hét sérültet azonban megfigyelésre csütörtök éjszaka még benttartják a kórházban.

    Mint Kiss Gábor isztambuli főkonzul az MTI-t telefonon tájékoztatta, a Haris Travel magyar utazási iroda 34 embert szállító autóbusza a délnyugat-törökországi Bodrum közelében összeütközött egy török személygépkocsival. A buszon 30 magyar turista és 4 főnyi török kiszolgáló személyzet utazott. A balesetet a török gépkocsi okozta, amely a busz oldalának ütközött. A busz nem borult fel.
    A balesetnek a magyar utasok közül 17 könnyebb sérültje van, őket – mint azt a főkonzul az MTI-nek késő este elmondta – két bodrumi kórházba szállították. Az egyikben 10, a másikban 7 sérültet részesítettek orvosi ellátásban. A főkonzul szerint az első kórházba szállított 10 magyar turistát este már ki is engedték. A másik kórházban tartott 7 sérültet elővigyázatosságból csütörtök éjszaka még benttartják – mondta az MTI- nek  Kiss Gábor. Közülük hatot péntek délelőtt valószínűleg kiengednek – tette hozzá.  
    A főkonzul elmondta, hogy felvették a kapcsolatot az utazást szervező irodával, a Haris Travellel. Az iroda képviselői elmondták, hogy az útból még három nap lett volna hátra. A csoport tagjai közül többen közölték, hogy a történtek ellenére folytatni kívánják az útjukat, az ő számukra biztosítják a szükséges járművet. Néhányan ugyanakkor jelezték, hogy haza kívánnak utazni, esetükben a biztosító gondoskodik a hazautazásról.
    A gépkocsi utasa – egy török állampolgár – súlyos sérüléseket szenvedett, őt egy izmíri kórházba szállították.

kpl \ ktl

MTI 2012. május 31., csütörtök 21:00

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2016 gogogo.hu © Minden jog fenntartva.

Fel