Biztonság

Buszbaleset Törökországban

Török buszbaleset – Balesetet szenvedett egy magyar turistabusz Törökországban

    Isztambul/Budapest, 2012. május 31., csütörtök (MTI) – Balesetet szenvedett csütörtökön egy magyar turistabusz Törökországban, egy török állampolgár súlyosan, 17 magyar turista pedig könnyebben megsérült.

    Mint Kiss Gábor isztambuli főkonzul az MTI-t telefonon tájékoztatta, a Haris Travel magyar utazási iroda 34 embert szállító autóbusza a délnyugat-törökországi Bodrum közelében összeütközött egy török személygépkocsival. A buszon 30 magyar turista és 4 főnyi török kiszolgáló személyzet utazott. A balesetet a török gépkocsi okozta, amely a busz oldalának ütközött. Mint mondta, a busz nem borult fel.
    A balesetnek a magyar utasok közül 17 könnyebb sérültje van, őket egy Bodrum melletti modern kórházban látják el. Az egyetlen súlyos sérült török állampolgár, a török gépkocsiban ült, őt egy izmíri kórházba szállították.
    A főkonzul tájékoztatása szerint a Haris Travel felvette a kapcsolatot a biztosítóval. Az isztambuli főkonzulátus folyamatos kapcsolatban áll a kórházzal, ahol a magyar sérülteket ápolják, illetve a magyar utazásszervezővel. Szükség esetén a konzulátus munkatársai a helyszínre utaznak.

kkp \ ktl

MTI 2012. május 31., csütörtök 19:24

FRISSÍTETT (Új: részletek a sérültekről)

Török buszbaleset – tíz magyart már kiengedtek a kórházból –

    Isztambul/Budapest, 2012. május 31., csütörtök (MTI) – Tíz embert már kiengedtek a kórházból a magyarokat szállító turistabusz csütörtöki törökországi balesetében könnyebben megsérült 17 magyar turista közül.  A többi hét sérültet azonban megfigyelésre csütörtök éjszaka még benttartják a kórházban.

    Mint Kiss Gábor isztambuli főkonzul az MTI-t telefonon tájékoztatta, a Haris Travel magyar utazási iroda 34 embert szállító autóbusza a délnyugat-törökországi Bodrum közelében összeütközött egy török személygépkocsival. A buszon 30 magyar turista és 4 főnyi török kiszolgáló személyzet utazott. A balesetet a török gépkocsi okozta, amely a busz oldalának ütközött. A busz nem borult fel.
    A balesetnek a magyar utasok közül 17 könnyebb sérültje van, őket – mint azt a főkonzul az MTI-nek késő este elmondta – két bodrumi kórházba szállították. Az egyikben 10, a másikban 7 sérültet részesítettek orvosi ellátásban. A főkonzul szerint az első kórházba szállított 10 magyar turistát este már ki is engedték. A másik kórházban tartott 7 sérültet elővigyázatosságból csütörtök éjszaka még benttartják – mondta az MTI- nek  Kiss Gábor. Közülük hatot péntek délelőtt valószínűleg kiengednek – tette hozzá.  
    A főkonzul elmondta, hogy felvették a kapcsolatot az utazást szervező irodával, a Haris Travellel. Az iroda képviselői elmondták, hogy az útból még három nap lett volna hátra. A csoport tagjai közül többen közölték, hogy a történtek ellenére folytatni kívánják az útjukat, az ő számukra biztosítják a szükséges járművet. Néhányan ugyanakkor jelezték, hogy haza kívánnak utazni, esetükben a biztosító gondoskodik a hazautazásról.
    A gépkocsi utasa – egy török állampolgár – súlyos sérüléseket szenvedett, őt egy izmíri kórházba szállították.

kpl \ ktl

MTI 2012. május 31., csütörtök 21:00

Klikkelj a kommenteléshez

Kommentáld!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fel