Aerosport

B1B LANCER

B–1 Lancer – “Nyílhegy” – stratégiai nehézbombázó! Ezzel a géppel átléptünk a hangsebesség feletti tartományba

2017. utolsó augusztusi hétvégéjén forró hangulat várta a szliácsi légibázisra látogató sok tízezer nézőt, amit már csak a vadászgépek forszázsa tudta mégjobban fokozni!

B–1 Lancer – “Nyílhegy” – a múltban egy olyan ezred tagja volt, aki lándzsákat használt. Általában a “Csont” (a “B-One” -nak nevezik). A B1B sziluettje önmagáért beszél – különösen akkor, ha a hátsó állású szárny-beállításokkal repül, amely nagyobb sebességet tesz lehetővé. A süllyesztett szárny-beállításokat felszállásra, leszállásra vagy AAR manőverekre használják. Szliácson a második áthúzására már zárt szárnyállással került sor. Ezzel a géppel átléptünk a hangsebesség feletti tartományba.

A B1-B Lancer 2017-ben az USAF flotta egyik stratégiai bombázója. A Lancer fokozatos modernizációja 2040-ig biztosítja az USAF-vel való üzemeltetéshez szükséges repülőgépet.

A bevezetés idején a Lancer, 1998-ban költséges repülőgép volt (több mint 283 millió dollár), magas karbantartási igényekkel. Eredetileg szigorúan a nukleáris háború céljaira tervezték. A CMUP – Conventional Mission Upgrade Programnak köszönhetően egyedülálló kitartás (12 órás küldetések) és jelentős fegyverhasználati teher (akár 34 000 kg) – miatt végül a B-1B-t a harcban használták fel, és fontos szerepet játszottak a műveletek támogatásában Afganisztánban, Irakban és Szíriában (CAS missziók).

A legénység négy tagból áll – légijármű parancsnok, kopilóta, támadó rendőr és védelmi rendszer tiszt.

www.facebook.com/aerosport.hu ; aerosport.hu

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2016 gogogo.hu © Minden jog fenntartva.

Fel