Aerosport

AEROsport (2018. 07.)

Antik Modellek 16. Európa Bajnoksága
A dunakeszi repülőnapon tartott bemutatót június elején Martin Šonka.

  1. június. 24 és 29. között rendezték meg Jakabszálláson az Antik Modellek 16. Európa Bajnokságát.

Az antik modellek szakága a Magyar Modellező Szövetség (mint a verseny főtámogatójának) legnagyobb létszámú repülő modellező verseny ága. Ez azért is nagy öröm, mert azon kevés versenyág közt van, amely képviseli a saját készítésű modellépítés mesterségét, ami az utánpótlás nevelésében nagyon fontos tényező.Ez párosul a rádió irányítású repülő modellek vezetésének óriási élményével. A szakág legnagyobb nemzetközi megmérettetése a minden évben megrendezett Európa bajnokság. Ebben az évben hazánk vállalta ezt a nagyon komoly feladatot a Jakabszállás-i repülőtéren. A versenyen 13 nemzet közel 140 versenyzője vett részt 13 kategóriában 400 repülőmodellel, 6 napon keresztül.

 

 

A legendás dunakeszi repülőtéren tartott bemutatót június elején Martin Šonka, aki 2 héttel később megnyerte a budapesti Air Race futamot. A kiváló cseh versenyző évek óta vesz részt magyarországi versenyeken és bemutatókon. Martin Šonka, a Cseh Légierő kitüntetett pilótája évtizednyi műrepülési tapasztalattal rendelkezik. Halk szavú, de határozott ember, aki széles körben vívott ki csodálatot magának. Az Air Racen a 2010 évi bemutatkozó évada során tanúsított töretlen fejlődésével, türelmesen és hibátlanul repült át a légi kapuk között, és inkább a repülésének a tökéletesítésére ügyelt ahelyett, hogy azonnal jó eredményt akart volna elérni. Šonka 12 évig tornász is volt, 2005 óta tagja a cseh műrepülő csapatnak, és 2006 óta repül az Unlimited kategóriában. Négyszer nyerte el a bajnoki címet! 

2014-ben Matkópusztán láthatta a közönség Extra 330-as repülőgépével, ahol a Motoros Műrepülő Európa-bajnokságon nagyon szép eredményt ért el.

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2016 gogogo.hu © Minden jog fenntartva.

Fel