Hungarocontrol

A Hungarocontrol irányítja a koszovói magaslégteret

Az Észak-Atlanti Tanács felkérésére Magyarország nyitja meg jövő tavasztól a Koszovó feletti magaslégteret (9600 méter felett) és irányítja az ottani légi forgalmat

Jövő tavasztól Magyarország irányítja a koszovói magaslégteret

Az Észak-Atlanti Tanács felkérésére Magyarország nyitja meg jövő tavasztól a Koszovó feletti magaslégteret (9600 méter felett) és irányítja az ottani légi forgalmat – ismertették az érintett tárcák kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

    Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta: a megbízás jelentős diplomáciai siker Magyarország számára, amelynek teljesítése érdemben hozzájárulhat a NATO balkáni légtérnormalizációs erőfeszítéseihez és a térség stabilizációjához  a magyar balkáni külügyi stratégiával összhangban.

    Az államtitkár kiemelte: nemzetközi viszonylatban is példa nélkül álló megoldás, hogy egy nem szomszédos ország légtérirányítását távszolgáltatásként végzik. Ezt a feladatot a HungaroControl Zrt. látja majd el, amely minden szempontból alkalmas erre.

Fotó: www.flightradar24.com

MTI 2012. június 19., kedd 12:29

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2016 gogogo.hu © Minden jog fenntartva.

Fel