Utazán földön

A felhők tengere – Tenerife

A központi téma a Teide nevű vulkán, mely Spanyolország legmagasabb csúcsa, illetve Európa legmagasabb vulkánja a 3718 méteres magasságával, valamint a folyton a hegyek körül tengerként hömpölygő felhők.

 

Mayer Miklós: A felhők tengere – Tenerife

Zene: Yann Tiersen – La Valse d’Amelie

Ezt a timelapse technikával készült videót tenerifei utazásom alatt készítettem, 2011 November 2. és 7. között. Mivel ez volt az első alkalom, hogy fotósként jártam ezen a gyönyörű szigeten, az ott töltött 6 nap jelentős része a helyszínek felkutatásával telt el, és az eredetileg tervezettnél kicsit kevesebb anyagot tudtam gyűjteni. Legközelebb már okosabb leszek! 🙂

A központi téma a Teide nevű vulkán, mely Spanyolország legmagasabb csúcsa, illetve Európa legmagasabb vulkánja a 3718 méteres magasságával, valamint a folyton a hegyek körül tengerként hömpölygő felhők. A videón jól látszik, hogy Tenerife és La Palma hegyei miért tartoznak a Föld legjobb csillagászati észlelőhelyei közé: a felhőalap szinte állandóan 1-2000 méter magasan van, felettük mindig tiszta az ég, és bónuszként a felhőtakaró blokkolja az eleve elég messze fekvő városok fényeit is.

A technikai részletek kedvelőinek: Canon 550D és 1000D vázakkal dolgoztam, Lightroomot használtam a fotók szerkesztéséhez, szinkronizálásához, Virtualdubot a villódzásmentesítésre, és After Effects-t a végleges szerkesztésre. HDR technikát sehol nem alkalmaztam, de egyes részeket erősen tone-mappeltem Lightroomban, hogy a lehető legtöbb részlet látszódjon.

A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy 2 jelenetet nem Tenerifén vettem fel, hanem a szomszédos sziget, La Palma csúcsáról (a Roque de los Muchachosról): a legelsőt és a 01:07-nél kezdődőt.

Nem csinálok belőle titkot, hogy Daniel López és Terje Sorgjerd munkái nagy hatással voltak rám, tulajdonképpen az ő videóik hatására döntöttem el, hogy meglátogatom Tenerifét.

Az összes részlet FULL-HD felbontású videoként elérhető, ha érdekelne, vagy egyszerűen csak kérdésed van, írj ide: mayermiklos.foto kukac gmail.c

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2016 gogogo.hu © Minden jog fenntartva.

Fel